Palvelut Vauvakuiskaajilla

Pellervonkatu 11, Tampere

Ajanvaraus Vellon kautta.

OmaDoula hinnaston löydät OmaDoula sivupalkista. Muut doulapalvelut sisältöineen sekä kotikäyntien hinnaston löydät yrittäjien omilta nettisivuilta.


Lahja- ja sarjakortit ostettavissa täältä.

Jasmin Partanen

Jenna Hannula

Doulapalvelut

OmaDoula-palvelu - perheen valitsema synnytysalan ja vauvaperheiden hoivatyön ammattilainen


Tutustumistapaaminen

60min maksuton

Tapaamisella käymme ajatuksia ja toiveita läpi sekä tunnustelemme voisiko yhteistyö tuntua luontevalta sekä kohtaavatko henkilökemiamme. Kartoitetaan myös alustavasti tuen tarve sekä ajankohdat.

Tapaaminen ei edellytä palvelun ostoa.

Puhelu doulan kanssa

30min 39€

Kaipaatko nopeasti apua ja vastauksia kysymyksiin? Puhelu doulan kanssa on etänä saatavaa tukea raskauteen, synnytykseen ja vauvavuoteen liittyvien asioiden käsittelyyn. Doula soittaa sinulle varattuna aikana.

Synnytyskokemuksen käsittely

90min 85€

Synnytyskokemuksen käsittelyssä pääset jakamaan kiireettömästi oman synnytystarinan yhdessä ammattidoulan kanssa. Tarpeen mukaan voidaan hyödyntää erilaisia harjoitteita käsittelyn tukena. Vastaanotolle voit tulla yksin tai yhdessä puolison/tukihenkilön kanssa. Synnytyksestä saa olla pidempikin aika, riittää että olet valmis käsittelemään sitä!

Doulatapaaminen 

60min 78€

Yksittäisellä tapaamisella voimme keskustella esimerkiksi raskautumisesta, menetyksistä (lapsettomuudesta, keskenmenoista, kohtukuolemasta), aiemmista synnytyksistä, peloista, vanhemmuuteen liittyvistä asioista. Tapaamisella voidaan antaa myös ohjausta imetykseen tai vauvan hoitoon. Lisäksi tapaamista voidaan hyödyntää myös synnytys- & perhevalmennukseen liittyvien asioiden käsittelyyn. Sisällön tapaamiselle saat määritellä itse.

Synnytyspelkokeskustelu

90min 85€

Pääset kiireettömästi kysymään sekä jakamaan omia ajatuksia ammattidoulan kanssa. Tarpeiden mukaan voidaan tehdä kehollisia harjoituksia tukemaan synnytyspelon käsittelyä. Vastaanotolle voit tulla yksin tai yhdessä puolison/tukihenkilön kanssa. Voit tulla keskustelemaan synnytyspelosta ennen raskautta tai missä vaiheessa raskautta tahansa. 

Synnytysvalmennus, yksityinen

120min 130€

Henkilökohtaisessa synnytysvalmennuksessa voidaan keskittyä juuri niihin tiettyihin asioihin, joihin kaipaat tietoa synnytykseen liittyen. 

Valmennukseen voit osallistua yhdessä perheenjäseniesi kanssa.

Käynnistetty synnytys -valmennus, yksityinen

120min 130€

Valmennuksessa perehdymme sairaalassa tehtäviin käynnistyksiin. Käsittelemme synnytyksen vaiheita, käynnistetyn synnytyksen peruspiirteitä ja annamme näihin vinkkejä synnyttäjälle sekä mahdolliselle kumppanille/tukihenkilölle.

Valmennukseen voit osallistua yhdessä perheenjäseniesi kanssa.

Postpartumvalmennus, yksityinen

120min 130€

Valmennus keskittyy postpartumiin eli lapsivuodeaikaan, jossa saat perustiedot vauvan hoidosta, imetyksestä, synnytyksestä toipumiseen sekä tukea vanhemmuuteen ja parisuhteeseen vauvavuotena. Vauvan syntymän jälkeen voit olla luottavaisemmin mielin tuoreena vanhempana saatuasi perustiedot ensimmäisistä kuukausista synnytyksen jälkeen ja tiedät mitä odottaa.

Valmennuksesta saat parhaimman tuen käytyäsi sen raskausaikana, mutta kokonaisuus on täysin sovellettavissa myös synnytyksen jälkeen käytäväksi.

Valmennukseen voit osallistua yhdessä perheenjäseniesi kanssa.


Imetysohjaus

Imetysohjaus, ensikäynti

90min 85€

Imetysohjauksen ensikäynnillä tehdään kattava haastattelu, tutkitaan vauvan kehoa, erityisesti suun ja pään alueen kireyksiä sekä vauvan imuotetta.

Imetysohjauksen ensikäynnin pituus on 90 min, jossa kartoitetaan hoidon tarve ja keinot sekä annetaan myös ohjausta. Syitä imetyksen haasteisiin voi olla monia, mutta kokonaisvaltaisella perheen tilanteen sekä toiveiden kartoittamisella ja kohdistetulla yksilöohjauksella voidaan saada toivottuja tuloksia.

Imetysohjaus, jatkokäynti

60min 70€

Jatkokäynnillä jatketaan imetykseen liittyvien asioiden käsittelyä perheen tarpeiden mukaan. Ohjauksesta on apua kaikille vauvan hoitoon osallistuville, joten ohjauskerroille voi hyvin osallistua useampikin henkilö.


Hieronta

Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta

90min 90€

Hieronta syvärentouttaa ja hemmottelee odottajaa sekä kohdussa kasvavaa vauvaa.

Kehon eri osien hieronnalla ja akupunktiopisteiden painannalla voidaan saada apua erinäisiin vaivoihin mm. päänsärkyyn, vatsavaivoihin, pahoinvointiin sekä yleiseen jaksamiseen. Vilkastaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa.

Gua sha - kammalla hierotaan ja hangataan kevyesti ihoa lisäten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa hoidetulla alueella. Gua sha- hoito auttaa kipuun rentouttaen jännittyneitä lihaksia.

Näiden hoitomuotojen yhdistelmällä saat raskausajalle monipuolista apua ja lempeää hemmottelua. Raskausajan hieronta helpottaa esimerkiksi stressiä, lihasten jäykkyyksiä, erilaisia kiputiloja (liitoskivut), turvotuksia ja muita epätasapainotiloja.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta, ensikäynti

60min 75€

Tehokas, mutta lempeä koko kehon hoito vauvalle. Hoidolla voidaan saada apua mm. koliikkiin, runsaaseen itkuisuuteen, vatsavaivoihin, refluksiin, pulautteluun, kehon erilaisiin jumeihin ja jäykkyyksiin. Vauvahieronnalla voidaan saada helpotusta imetys-, uni- ja liikkumishaasteisiin. Vauvahieronta on ihana hoito, vaikka erityistä ongelmaa ei olisi.

60 min vauvahieronnan ensikäynnillä tehdään kattava haastattelu ja tutkitaan vauvan keho hieronnan avulla sekä tehdään alkukartoitus hoitokertojen tarpeesta. Tehokkain vaikutus hieronnalla saavutetaan usein 3-5 kerran sarjahoitona 4-7vrk hoitovälein.

Synnytyksen käynnistelyhoito

90min 90€

Synnytyksen käynnistelyhoitoa voidaan tehdä raskausviikolta 38+0 eteenpäin eli raskauden ollessa täysiaikainen ja hoidolle ei ole lääkärin määräämää estettä. Hoidolla aktivoidaan kehon eri akupunktiopisteitä, hierotaan ja tasapainoitetaan lantiota, jotka yhdessä lisäävät energiakiertoa, voimistavat ja valmistavat kehoa synnytykseen. Hoito ei itsessään käynnistä synnytystä, mutta auttaa rentoutumaan ja voi auttaa synnytyksen etenemisessä, mikäli vauvasi on valmiina syntymään.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta, jatkokäynti

45min 65€

Vauvahieronta tehdään aina vauvan ehdoilla, itse hieronta kestää noin 30min. Joskus hoidon aikana on tarpeen imettää, rauhoitella tai vaihtaa vaippaa, jonka vuoksi hoitoon on varattu ylimääräistä aikaa.

Vyöhyketerapeuttinen postpartumhieronta

90min 90€

Palauttava hieronta synnytyksen jälkeen. Auttaa Kehoa toipumaan raskausajasta ja synnytyksestä. Syvärentouttava ja tehokkaasti jumeja hoitava. Sektioarven hoito onnistuu samalla.

Vauva&vanhempi yhteishieronta

120min 120€

Raskauden aikana sekä synnytyksessä vanhemman ja vauvan keho on kokenut monenlaisia muutoksia, saattanut rasittua ja ollut koetuksella monia kertoja. Kiputiloja ja jäykkyyttä kehittyy helposti, joten hieronnan keinoin saadaan keho toipumaan nopeammin. Hieronta auttaa kipuun, lihasperäisiin jännitystiloihin ja auttaa kehoa toipumaan raskausajasta ja synnytyksestä .

Synnytyksen jälkeinen hieronta on vanhemman koko kehoa rentouttava ja lempeästi hemmotteleva noin 75min hoito. Samalla hoitokerralla tehdään vauvalle noin 30min vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta.

Vyöhyketerapeuttinen rentoutushoito

90min 90€

Rentoutushoito on koko kehoa syvärentouttava elämys, joka samalla hoitaa lempeästi ja lisää energiaa. Hoidossa hierotaan vyöhyketerapeuttisia heijastepisteitä jaloista ja/tai käsistä.

Hoito soveltuu esimerkiksi rentoutumiseen ja hemmotteluun, erilaisien kiputilojen hoitoon, erilaisten vaivojen lievittämiseen esim. stressi, päänsärky, vatsavaivat, lapsettomuuteen jne.

Soveltuu myös ei-raskaana oleville ja hoidamme myös heitä oikein mielellään!

GuaSha-hieronta

45min 65€ / 90min 90€

Gua sha - kammalla hierotaan ja hangataan kevyesti ihoa lisäten verenkiertoa ja aineenvaihduntaa hoidetulla alueella. Gua sha- hoito auttaa kipuun rentouttaen jännittyneitä lihaksia. Hoidolla helpotetaan esim. päänsärkyä, niska-hartiaseudun jännittyneisyyttä tai alaselän kireyttä.

45min hieronta-aika sopii parhaiten täsmäalueen hoitamiseen esim. niska-hartia, alaselkä-jalat, purentalihakset tai arpikäsittely. 

90min hieronta-aika sopii koko kehon hierontaan tai hoito voidaan keskittää ongelma-alueille.

Soveltuu myös ei-raskaana oleville ja hoidamme myös heitä oikein mielellään!


Valmennukset & tapahtumat

Kaikissa Vauvakuiskaajien valmennuksissa ja tapahtumissa on käytössä turvallisemma tilan periaatteet

Maksu paikan päällä kortilla tai Vellon kautta.


Luottamusta synnytykseen -ryhmäsynnytysvalmennus

La 7.9 klo 10-17

La 28.9 klo 10-16 (Perhevyöhyke, Vätäräisentie 3 LEMPÄÄLÄ)

Ma 28.10 & 4.11 klo 17.30-20

Hinta: 110€ /hlö Perhevyöhykkeellä  /  98€ /hlö Vauvakuiskaajilla. 

Ilmoittautuminen Vellossa. Sisältää kirjallisen materiaalin sekä kahvi/tee tarjoilun.

Synnytysvalmennuksessa perehdymme synnytyksen luonnonmukaisuuteen, huomioiden myös lääketieteen keinot. Valmennus on erittäin kattava ja antaa tukea päätösten tekoon, lisäten luottamusta ja voimaantumisen tunnetta hyvän synnytyskokemuksen saamiseksi.

Valmennuksessa saat tietoa & tukea mm. seuraavista asioista:

  • synnyttäjän oikeudet

  • synnytyksen fysiologia (synnytyksen vaiheet ja hormonien merkitys)

  • synnytyksen kivunlievityskeinot

  • synnytyspaikan, -tavan & -tiimin valinta

  • synnytystahdon kirjoittaminen

  • ensi-imetys & ensihetket vauvan kanssa

Harjoittelemme myös erilaisia lääkkeettömiä kivunlievityskeinoja, jotta ne on helpompi ottaa käyttöön synnytyksen aikana. Olemme saaneet hyvää palautetta valmennuksesta.

Synnytysvalmennus soveltuu ensi- ja uudelleensynnyttäjille.

7.9 valmennuksessa mukana  Ruokarauha - Hanna Kuosmanen  pitämässä raskausjooga hetken.


Irti synnytyspelosta - valmennus

Ke 25.9 klo 17.30-19.30

Ke 2.10 klo 17.30-19.30

Ke 9.10 klo 17.30-19.30

Hinta 90€ / 3 kertaa. 

Lisätietoja tulossa myöhemmin, laita päivät kalenteriin valmiiksi ylös jos kiinnostelee. 


Vauviksen WorkShopit ja Piirit!

Äitipiiri

Ke 12.6 klo 18-20 Äitirooli & äitiyden moninaisuus

To 29.8 klo 17.30-19.30 Äitikuva ennen raskautta & raskausaikana

To 19.9 klo 17.30-19.30 Äiti syntymässä

To 24.10 klo 17.30-19.30 Äitirooli & äitiyden moninaisuus

Varaa paikkasi Vellosta.

Osallistumismaksu 20€ / ilta. Maksu paikan päällä kortilla.

Lämpimästi tervetuloa kaikki äidit sekä äidiksi tulevat äitipiiriin! Tule muiden äitien kesken keskustelemaan, kokemaan miltä äitien yhteisön kannattelu tuntuu ja jakamaan äitiyden kokemuksista eri elämänvaiheissa. Äitipiiri kokoaa äidit yhteen jakamaan viisauttaan muille ja voimaantumaan toistensa tarinoista.

Piiri on avoin kaikille äideille sekä äidiksi tuleville, jotka ovat kiinnostuneita tutkimaan ja tukemaan kasvua omana itsenään sekä äitinä. Äitiyden matkasi pituudella ei ole väliä - riittää, että kuulet kutsun!

Jokaiselle kerralle on oma teemansa, josta saa keskustella ja jakaa juuri sen verran kuin hyvältä tuntuu. Voit tulla myös vain kuuntelemaan ja saamaan voimaa toisten kokemuksista. Teemat johdattelevat meitä pohdiskelemaan aiempia kokemuksia ja uskomuksia sekä ravistelemaan omaa käsitystä äidin roolista ja äitiyden normista.

Ohjaajina luomme turvallisemman paikan jakaa iloja ja suruja äitiydestä. Piiriin osallistujat takaavat omalla toiminnallaan luottamuksellisen ilmapiirin. Jaamme piirissä äitien kesken, luoden turvallisemman tilan kuunnella, kuulla ja tulla nähdyksi sekä kannatelluksi. Jokaiselle kerralle on luvassa kehollisia harjoituksia. Piiri-ilta on äidin oma hetki pysähtyä, ainoastaan sylivauvat ovat tervetulleita.


Imetyspiiri

Ti 13.8, 10.9, 8.10, 12.11, 10.12 klo 10-12

Hinta 35€/ vanhempi+lapsi, sis. kahvi/tee tarjoilun. Ilmoittautuminen vain vanhemman nimellä. Maksu varauksen yhteydessä tai paikan päällä kortilla.

Tervetuloa keskustelemaan ja saamaan vinkkejä imetystaipaleelle kaikenikäisten vauvojen tai isompien lasten kanssa. Ohjaamme piirin aikana osallistujia henkilökohtaisesti tarpeen mukaan, esim. imetysasentoja, tarkastamme imuotteen sekä vastaamme muihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin mm. kiinteiden aloitukseen, töihin paluun, yöimetyksen lopettamisen kanssa.

Mukaan voi osallistua myös pulloruokitun vauvan kanssa, jolloin ohjaamme pulloruokintaan soveltuvia asentoja sekä vinkkejä.


Lääkkeettömät kivunlievityskeinot synnytykseen - workshop


Ke 10.7 klo 16-18 ( Perhevyöhyke, Vätäräisentie 3 Lempäälä) 

Ma 19.8 klo 17.30-19.30

Ti 19.11 klo 17.30-19.30 (Perhevyöhyke, Vätäräisentie 3 Lempäälä)

Ti 3.12 klo 17.30-19.30

Hinta: 40€ /hlö Perhevyöhykkeellä 35€ /hlö Vauvakuiskaajilla 

Jos tulet kumppanin kanssa, tehkää hänen nimellä erillinen varaus. Maksu varauksen yhteydessä tai paikan päällä kortilla.

Haluatko kokeilla ja tutustua lääkkeettömiin kivunlievityskeinoihin? Apua supistusten kanssa mahdollisimman pitkään kotona pärjäämiseen? Kaipaako tukihenkilö/puoliso ohjausta mitä voi tehdä helpottaakseen synnyttäjän oloa? Tutustumme erilaisiin lääkkeettömiin kivunlievityskeinoihin ja annamme vinkkejä niiden hyödyntämiseen synnytyksen eri vaiheissa, niin kotona kuin sairaalassakin. Ohjaamme illan aikana osallistujille henkilökohtaisesti välineiden käyttöä sekä hierontatekniikoita. Pääset tutustumaan kuinka hyödyntää synnytyksessä mm: liikettä & erilaisia asentoja hengitystä synnytyslaulua tens-laitetta gua sha-kampaa liinaa jumppa- & pähkinäpalloa akupisteitä tuoksuja lämpöä / kylmää vettä rentoutustekniikoita. Ja myös monta muuta hyödyllistä vinkkiä luvassa.


Päiväkahvit vauvaperheille

To 8.8, 5.9, 3.10, 7.11, 12.12

klo 14-16

"Teillä on niin ihanat tilat, että tänne vois vaan tulla hengaileen"

Pidämme Vauviksella päiväkahvit vauvavuottaan viettäville perheille. Kahvia/teetä ja vertaistukea on aivan varmasti tarjolla, muutoin ohjelma on vapaamuotoista hengailua. Vauvat ja vähän isommatkin lapset ovat oikein lämpimästi tervetulleita yhdessä vanhempiensa kanssa. Paikan päällä on mahdollista kysyä mieltä askarruttavista asioista vauvan hoitoon tai perheenne arkeen liittyen - kysy rohkeasti, me vastaamme! 

Noudatamme päiväkahveilla turvallisemman tilan periaatteita. Ei ennakkoilmoittautumista. Tarjoilumaksu 5€/perhe. 

Odottajien ilta

To 8.8, 5.9, 3.10, 7.11, 12.12

klo 17.30-19.30

Iltojen teemat ilmoitetaan myöhemmin.

Tervetuloa viettämään Odottajien iltaa Vauvakuiskaajille! Illassa vertaistuellista keskustelua raskaudesta, synnytyksestä & vauvavuodesta. Jos haluat, iltaan voi saapua myös yhdessä puolison tai ystävän kanssa.

Noudatamme illoissa turvallisemman tilan periaatteita. Ei ennakkoilmoittautumista. Tarjolla pientä iltapalaa, tarjoilumaksu 5€. 


Hinnat sisältävät ALV 24%

Muut doulapalvelut sisältöineen sekä kotikäyntien hinnaston löydät yrittäjien omilta nettisivuilta.

Varattu aika on peruttava vähintään 24h ennen vastaanottoajan alkua joko puhelimitse, viestillä tai sähköpostiisi saaman ajanvarausvahvistuksen kautta. Myöhemmin tehdystä peruutuksesta tai kokonaan peruuttamattomasta ajasta varaamme oikeuden veloittaa varatun palvelun täyden hinnan. Synnytyksen käynnistelyhoidon saa peruuttaa veloituksetta milloin vain.

Haluatko varata ajan?